China (Volksrepubliek)

Ik ben een inwoner van:

Indien China (Volksrepubliek) niet je bestemming is,
klik hier om een nieuwe bestemming te zoeken.

  • Toeristisch visum
  • Zakenvisum
  • Ambassade Registratie! (zeer aanbevolen)
  • Digitale Foto Service
  • Visum op persoonlijke uitnodiging
  • Werkvisum

Stap 1 - Maak onderstaand een keuze uit uw visum / legalisatie

Stap 2 - Bestel online en ontvang het aanvraagpakket per email

Stap 3 - Vul de nodige documenten in en stel uw dossier samen

Stap 4 - Stuur uw documenten op naar traveldocs (per e-mail voor e-Visum)

Stap 5 - Ontvang uw visum / legalisatie bij u thuis

Soorten visa / LegalisatiesProcedureKostentraveldocs feeTotaal
Toeristisch/geen haast/Single, Double of Multiple Entry
Toeristisch/geen haast/Single, Double of Multiple Entry
Download documenten
11 dag(en) min. € 151,54 € 69,99 € 221,53
Toeristisch/spoed/Single, Double of Multiple Entry
Toeristisch/spoed/Single, Double of Multiple Entry
Download documenten
2 dag(en) min. € 222,84 € 69,99 € 292,83
Toeristisch/express/Single, Double of Multiple Entry
Toeristisch/express/Single, Double of Multiple Entry
Download documenten
4 dag(en) min. € 200,74 € 69,99 € 270,73
Toeristisch/normaal/Single, Double of Multiple Entry
Toeristisch/normaal/Single, Double of Multiple Entry
Download documenten
5 dag(en) min. € 151,54 € 69,99 € 221,53

Benodigdheden China (Volksrepubliek):

Paspoort

  • Minstens 6 maanden geldig zijn na aanvraag van het visum voor een enkele of dubbele inreis; ten minste 12 maanden geldig zijn wanneer u een visum voor meerdere inreizen wenst voor 6 maanden; minstens 18 maanden geldig zijn wanneer u een visum voor meerdere inreizen wenst voor 1 jaar.
  • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende pagina’s bevatten.
  • Hoesjes dienen van het paspoort te worden verwijderd.

Visum Applicatie formulier en pasfoto’s

  • Een recentelijk volledig ingevuld applicatie formulier. Het applicatieformulier MOET per computer worden ingevuld en worden ondertekend met een ZWARTE pen of balpen. Valse of niet complete informatie kan als gevolg hebben dat het visum niet wordt uitgereikt.
  • Een officiële, recentelijk genomen pasfoto (35mm x 45mm). Op de foto mogen GEEN bril, NOCH juwelen te zien zijn. Tevens in het NIET toegestaan dat de tanden zichtbaar zijn.
  • Indien de aanvrager niet de Belgische nationaliteit heeft, gelieve een kopie van de Belgische verblijfsvergunning toe te voegen.

Bewijs van ticket en hotelbevestiging

  • Een kopie van een vluchtschema. Als u een visum met dubbele inreis aanvraagt dan moet uit het vluchtschema blijken dat u twee keer in- en uitreist.
  • Een hotelbevestiging

Presentatiebrief

    Wanneer de reiziger ‘business man’, 'self employed' of ‘company employee’ heeft aangeduid als zijn beroep op het aanvraagformulier dient er een presentatiebrief te worden opgemaakt door de werkgever van de aanvrager. Deze presentatiebrief dient:
  • Te zijn opgemaakt door een Belgisch bedrijf of Belgische vestiging van dat bedrijf.
  • Op bedrijfspapier opgemaakt zijn.
  • De naam en het adres van het Belgisch bedrijf vermelden.
  • De naam van de aanvrager vermelden.
  • Een omschrijving geven van het beroep van de aanvrager.
  • Het aantal inreizen aangeven, plus de benodigde duur van het visum.
  • De aard van de activiteiten van het bedrijf omschrijven.
  • Duidelijk te vermelden dat het om een toeristische reis gaat.

Fotokopie van het paspoort

  • Een duidelijke kopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

Dossiers welke niet voldoen aan bovenstaande voorwaarden worden onmiddellijk afgewezen door het consulaat van China.

Ambassade Registratie

    Door de toenemende dreiging raadt het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat elke reiziger zich laat registreren. Zo kan de Ministerie van Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Stap 1 - Maak onderstaand een keuze uit uw visum / legalisatie

Stap 2 - Bestel online en ontvang het aanvraagpakket per email

Stap 3 - Vul de nodige documenten in en stel uw dossier samen

Stap 4 - Stuur uw documenten op naar traveldocs (per e-mail voor e-Visum)

Stap 5 - Ontvang uw visum / legalisatie bij u thuis

Soorten visa / LegalisatiesProcedureKostentraveldocs feeTotaal
Zaken/express/Single, Double of Multiple Entry
Zaken/express/Single, Double of Multiple Entry
Download documenten
4 dag(en) min. € 235,72 € 69,99 € 305,71
Zaken/rush/Single, Double of Multiple Entry
Zaken/rush/Single, Double of Multiple Entry
Download documenten
2 dag(en) min. € 222,84 € 69,99 € 292,83
Zaken/geen haast/Single, Double of Multiple Entry
Zaken/geen haast/Single, Double of Multiple Entry
Download documenten
11 dag(en) min. € 151,54 € 69,99 € 221,53
Zaken/normaal/Single, Double of Multiple Entry
Zaken/normaal/Single, Double of Multiple Entry
Download documenten
5 dag(en) min. € 151,54 € 69,99 € 221,53

Benodigdheden China (Volksrepubliek):

Paspoort

  • Minstens 6 maanden geldig zijn na aanvraag van het visum voor een enkele of dubbele inreis; ten minste 12 maanden geldig zijn wanneer u een visum voor meerdere inreizen wenst voor 6 maanden; minstens 18 maanden geldig zijn wanneer u een visum voor meerdere inreizen wenst voor 1 jaar.
  • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende pagina’s bevatten.
  • Hoesjes dienen van het paspoort te worden verwijderd.

Visum Applicatie formulier en pasfoto’s

  • Een recentelijk volledig ingevuld applicatie formulier. Het applicatieformulier MOET per computer worden ingevuld en worden ondertekend met een ZWARTE pen of balpen. Valse of niet complete informatie kan als gevolg hebben dat het visum niet wordt uitgereikt.
  • Een officiële, recentelijk genomen pasfoto (35mm x 45mm). Op de foto mogen GEEN bril, NOCH juwelen te zien zijn. Tevens in het NIET toegestaan dat de tanden zichtbaar zijn.
  • Indien de aanvrager niet de Belgische nationaliteit heeft, gelieve een kopie van de Belgische verblijfsvergunning toe te voegen.

Bewijs van ticket en hotelbevestiging

  • Een kopie van een vluchtschema. Als u een visum met dubbele inreis aanvraagt dan moet uit het vluchtschema blijken dat u twee keer in- en uitreist.
  • Een hotelbevestiging

Garantiebrief

    Wanneer de reiziger ‘business man’,'self employed' of ‘company employee’ heeft aangeduid als zijn beroep op het aanvraagformulier dient er een presentatiebrief te worden opgemaakt door de werkgever van de aanvrager. Deze presentatiebrief dient:
  • Te zijn opgemaakt door een Belgisch bedrijf of Belgische vestiging van dat bedrijf.
  • Op bedrijfspapier opgemaakt zijn.
  • De naam en het adres van het Belgisch bedrijf vermelden.
  • De naam van de aanvrager vermelden.
  • Een omschrijving geven van het beroep van de aanvrager.
  • Het aantal inreizen aangeven, plus de benodigde duur van het visum.
  • De aard van de activiteiten van het bedrijf omschrijven.
  • Te vermelden dat het om een zakelijke reis gaat

Uitnodigingsbrief

    De uitnodigingsbrief van het bedrijf dat de aanvrager gaat bezoeken dient volgende items bevatten:.
  • De naam van de aanvrager.
  • Geboortedaum
  • Geslacht
  • Het paspoortnummer van de aanvrager.
  • In- en uitreis datum.
  • Het type visum dat de aanvrager wenst.
  • Het doel van uw reis.
  • Stempel van het Chinese bedrijf in kleur.
  • Stempel van het Chinese bedrijf in kleur.
  • Aantal benodigde inreizen te vermelden

Fotokopie van het paspoort

  • Een duidelijke kopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

Voorwaarden meerdere inreizen

    Voor de aanvraag van een visum met meerdere inreizen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:
  • Het afgelopen jaar meerdere keren naar China zijn afgereisd.
  • De uitnodigingsbrief dient duidelijke te vermelden om hoeveel inreizen het gaat.
  • De garantiebrief dient duidelijke te vermelden om hoeveel inreizen het gaat.
    Het is uiteindelijk aan de visum beambte om te beslissen hoeveel inreizen er worden toegekend.

Dossiers welke niet voldoen aan bovenstaande voorwaarden worden onmiddellijk afgewezen door het consulaat van China.

Ambassade Registratie

    Door de toenemende dreiging raadt het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat elke reiziger zich laat registreren. Zo kan de Ministerie van Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Stap 1 - Maak onderstaand een keuze uit uw visum / legalisatie

Stap 2 - Bestel online en ontvang het aanvraagpakket per email

Stap 3 - Vul de nodige documenten in en stel uw dossier samen

Stap 4 - Stuur uw documenten op naar traveldocs (per e-mail voor e-Visum)

Stap 5 - Ontvang uw visum / legalisatie bij u thuis

Soorten visa / LegalisatiesProcedureKostentraveldocs feeTotaal
Ambassade Registratie!
Ambassade Registratie!
Download documenten
2 dag(en) min. € 24,99 € 0,00 € 24,99

Benodigdheden China (Volksrepubliek):

Op reis naar het buitenland? Registreer u nu bij de Belgische Ambassade

    In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer uw reis met Traveldocs. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Waarom registreren?

  • Doet zich op uw reisbestemming een noodsituatie voor? Dan beschikken zowel de FOD Buitenlandse Zaken als de ambassades en consulaten in het buitenland meteen over uw contactgegevens. Zo kunnen zij u snel contacteren voor informatie of bijstand indien nodig
  • In geval van nood kunnen onze consulaire diensten ook uw contactpersoon in België verwittigen
  • Uw contactgegevens blijven strikt vertrouwelijk en worden enkel gebruikt tijdens een crisissituatie
  • Uw persoons- en verblijfgegevens worden twee weken na afloop van uw reis gewist uit het systeem
  • Registreren wordt niet enkel aangeraden voor verre landen. Ook in een land binnen de Europese Unie kan zich een noodsituatie voordoen.

Stap 1 - Maak onderstaand een keuze uit uw visum / legalisatie

Stap 2 - Bestel online en ontvang het aanvraagpakket per email

Stap 3 - Vul de nodige documenten in en stel uw dossier samen

Stap 4 - Stuur uw documenten op naar traveldocs (per e-mail voor e-Visum)

Stap 5 - Ontvang uw visum / legalisatie bij u thuis

Soorten visa / LegalisatiesProcedureKostentraveldocs feeTotaal
Digitale Foto Service
Digitale Foto Service
Download documenten
1 dag(en) min. € 14,95 € 0,00 € 14,95

Benodigdheden China (Volksrepubliek):

DIGITALE FOTOSERVICE

    Onze digitale fotoservice werkt heel eenvoudig. Neem een foto en stuur deze op naar belgium@traveldocs.eu met de vermelding van jouw dossiernummer of account code. Zorg ervoor dat de foto ten minste 4 megapixels heeft in ‘jpg’, ‘jpeg’, of ‘png’.

Voorwaarden officiële pasfoto’s

  • Een officiële, recentelijk genomen pasfoto in kleur;
  • Op de foto mogen GEEN bril, NOCH juwelen te zien zijn;
  • Tevens is het NIET toegestaan dat de tanden zichtbaar zijn;
  • Een neutrale gezichtsuitdrukking hebben;
  • Een witte achtergrond hebben zonder schaduw;
  • Frontaal genomen zijn en recht in de camera kijken;

Stap 1 - Maak onderstaand een keuze uit uw visum / legalisatie

Stap 2 - Bestel online en ontvang het aanvraagpakket per email

Stap 3 - Vul de nodige documenten in en stel uw dossier samen

Stap 4 - Stuur uw documenten op naar traveldocs (per e-mail voor e-Visum)

Stap 5 - Ontvang uw visum / legalisatie bij u thuis

Soorten visa / LegalisatiesProcedureKostentraveldocs feeTotaal
Persoonlijk/normaal/Single, Double of Multiple Entry
Persoonlijk/normaal/Single, Double of Multiple Entry
Download documenten
5 dag(en) min. € 186,52 € 69,99 € 256,51
Persoonlijk/geen haast/Single, Double of Multiple Entry
Persoonlijk/geen haast/Single, Double of Multiple Entry
Download documenten
11 dag(en) min. € 151,54 € 69,99 € 221,53

Benodigdheden China (Volksrepubliek):

Paspoort

  • Minstens 6 maanden geldig zijn na aanvraag van het visum voor een enkele of dubbele inreis; ten minste 12 maanden geldig zijn wanneer u een visum voor meerdere inreizen wenst voor 6 maanden; minstens 18 maanden geldig zijn wanneer u een visum voor meerdere inreizen wenst voor 1 jaar.
  • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende pagina’s bevatten.
  • Hoesjes dienen van het paspoort te worden verwijderd.

Visum Applicatie formulier en pasfoto’s

  • Een recentelijk volledig ingevuld applicatie formulier. Valse of niet complete informatie kan als gevolg hebben dat het visum niet wordt uitgereikt.
  • Een officiële, recentelijk genomen pasfoto (35mm x 45mm).
  • Indien u een paspoort heeft anders dan de Belgische dient u tevens formulier B in te vullen.

Bewijs van ticket

  • Een kopie van een vluchtschema. Als u een visum met dubbele inreis aanvraagt dan moet uit het vluchtschema blijken dat u twee keer in- en uitreist.

Presentatiebrief

    Wanneer de reiziger ‘business man’,'self employed' of ‘company employee’ heeft aangeduid als zijn beroep op het aanvraagformulier dient er een presentatiebrief te worden opgemaakt door de werkgever van de aanvrager. Deze presentatiebrief dient:
  • Te zijn opgemaakt door een Belgisch bedrijf of Belgische vestiging van dat bedrijf.
  • Op bedrijfspapier opgemaakt zijn.
  • De naam en het adres van het Belgisch bedrijf vermelden.
  • De naam van de aanvrager vermelden.
  • Een omschrijving geven van het beroep van de aanvrager.
  • Het aantal inreizen aangeven, plus de benodigde duur van het visum.
  • De aard van de activiteiten van het bedrijf omschrijven.

Uitnodigingsbrief

    De uitnodigingsbrief van de persoon die de aanvrager gaat bezoeken dient volgende items bevatten:.
  • De naam en adres van de uitnodigende persoon vermelden
  • Ook een kopie van het paspoort en verblijfsvergunning van de uitnodigende persoon is nodig.
  • Handtekening van de uitnodigende persoon bevatten
  • Informatie van de aanvrager bevatten (volledige naam, geslacht, geboortedatum enz)
  • Het paspoortnummer van de aanvrager bevatten
  • In- en uitreis datum bevatten
  • Het doel van u reis bevatten
  • De plaatsen omschrijven die de reiziger gaat bezoeken
  • De relatie omschrijven tussen de aanvrager en uitnodigende persoon
  • Vermelden wie er garant staat voor alle onkosten Indien de uitnodigende partij zelf niet de nationaliteit van het land van bestemming heeft, dient hij bijkomend een kopie van zijn visum op te sturen.

Fotokopie van het paspoort

  • Een duidelijke kopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

Ambassade Registratie

    Door de toenemende dreiging raadt het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat elke reiziger zich laat registreren. Zo kan de Ministerie van Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.

Stap 1 - Maak onderstaand een keuze uit uw visum / legalisatie

Stap 2 - Bestel online en ontvang het aanvraagpakket per email

Stap 3 - Vul de nodige documenten in en stel uw dossier samen

Stap 4 - Stuur uw documenten op naar traveldocs (per e-mail voor e-Visum)

Stap 5 - Ontvang uw visum / legalisatie bij u thuis

Soorten visa / LegalisatiesProcedureKostentraveldocs feeTotaal
Werk/1 inreis/3 maanden geldigheid/normaal
Werk/1 inreis/3 maanden geldigheid/normaal
Download documenten
5 dag(en) min. € 186,52 € 69,99 € 256,51

Benodigdheden China (Volksrepubliek):

Paspoort

  • Minstens 6 maanden geldig zijn na aanvraag van het visum voor een enkele of dubbele inreis; ten minste 12 maanden geldig zijn wanneer u een visum voor meerdere inreizen wenst voor 6 maanden; minstens 18 maanden geldig zijn wanneer u een visum voor meerdere inreizen wenst voor 1 jaar.
  • Minstens twee lege, tegenover elkaar liggende pagina’s bevatten.
  • Hoesjes dienen van het paspoort te worden verwijderd.

Visum Applicatie formulier en pasfoto’s

  • Een recentelijk volledig ingevuld applicatie formulier. Valse of niet complete informatie kan als gevolg hebben dat het visum niet wordt uitgereikt.
  • Een officiële, recentelijk genomen pasfoto (35mm x 45mm).
  • Indien u een paspoort heeft anders dan de Belgische dient u tevens formulier B in te vullen.

Bewijs van ticket en hotelbevestiging

  • Een kopie van een vluchtschema. Als u een visum met dubbele inreis aanvraagt dan moet uit het vluchtschema blijken dat u twee keer in- en uitreist.
  • Een hotelbevestiging

Presentatiebrief

    Wanneer de reiziger ‘business man’,'self employed' of ‘company employee’ heeft aangeduid als zijn beroep op het aanvraagformulier dient er een presentatiebrief te worden opgemaakt door de werkgever van de aanvrager. Deze presentatiebrief dient:
  • Te zijn opgemaakt door een Belgisch bedrijf of Belgische vestiging van dat bedrijf.
  • Op bedrijfspapier opgemaakt zijn.
  • De naam en het adres van het Belgisch bedrijf vermelden.
  • De naam van de aanvrager vermelden.
  • Een omschrijving geven van het beroep van de aanvrager.
  • Het aantal inreizen aangeven, plus de benodigde duur van het visum.
  • De aard van de activiteiten van het bedrijf omschrijven.

Uitnodigingsbrief

    De uitnodigingsbrief van het bedrijf dat de aanvrager gaat bezoeken dient volgende items bevatten:.
  • Een zogenaamde officiële uitnodiging zijn (Visa Notification Letter)
  • Aangevraagd worden bij de lokale immigratiedienst

Fotokopie van het paspoort

  • Een duidelijke kopie van de informatiepagina van het paspoort van de aanvrager.

Werkvergunning

    Een licentie die bevestigt dat het bedrijf in China buitenlandse werknemers mag aantrekken. De licentie moet door het Chinese bedrijf worden aangevraagd bij het Ministerie van Werk in China.

Medische verklaring

    Een medisch certificaat, volledig ingevuld en ondertekend door een medisch specialist. Een voorbeeld is aanwezig in het aanvraagpakket.

Familieleden

    Meereizende partners en kinderen dienen alle hieronder genoemde documenten aan te leveren:
  • Huwelijksakte
  • Geboortecertificaat Opgelet! Scans of kopies worden niet aanvaard.

Ambassade Registratie

    Door de toenemende dreiging raadt het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan dat elke reiziger zich laat registreren. Zo kan de Ministerie van Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen.